22 Aprilie: Ziua Pamantului. De ce n-ar fi in fiecare zi?!

Cum ai putea sarbatori Pamantul in fiecare zi? Iata 10 moduri simple. Atat de simple!

1. Trezeste-ti simturile invitandu-le sa se bucure de natura din jurul tau (da, da, chiar daca locuiesti intr-un oras).

  • Bate vantul? (Ce soapte poarta sau ce mangaieri anticipeaza ?)
  • Cu ce seamana norii?
  • E insorit? E clar, Soarele iti zambeste anuntand o zi excelenta!
  • Ploua? Fii pregatit(a) de o zi romantica si o seara-surpriza (sau surpriza de seara 😉
  • Care e prima pasare pe care o auzi?

2.Foloseste mai putin apa: oprind apa cand te speli pe dinti, de exemplu; sau la dus, cand te sapunesti / iti rasfeti corpul cu lotiuni :); cand iti speli sau tratezi cu balsam parul. PS: nu vrem sa ne imaginam cum ar fi viata noastra fara apa curenta; atunci, oare, de ce uitam ca Pamantul este cel care ne-o ofera si o risipim?! 

3.  Ataca Monstrul Energiei cu curaj. Copiii vor fi cei mai bucurosi sa faca asta, asa ca educa-i astfel. Stinge intotdeauna lumina cand iesi dintr-o camera si foloseste becuri economice. Sunt mai scumpe, dar dureaza mai mult. Foloseste lumina de afara la limita minima de securitate a locuintei, setand un timer sau senzor de miscare.

4. Deplaseaza-ta fara sa poluezi sau poluand cat mai putin posibil mediul. Chiar am uitat mersul pe jos?! Sau cel pe bicicleta?! Oare mai trebuie aduse in discutie beneficiile pentru sanatate?!

5. Top 10 produse reciclabile: cele din aluminiu, recipientele din plastic (PET), ziarele, cartonul, cutiile de metal, produsele de polietilena (HDPE), sticla, revistele si ambalajele de hartie.

6. Spune NU pungilor de hartie sau plastic.  Desi unele se recicleaza, acest process este la randul lui consummator de energie. Foloseste-le pe cele din material reciclat ce pot fi utilizate repetat.

7. Recipientele de apa imbuteliata, suc, bere etc. nu se lasa/arunca acolo unde s-au terminat. E aproape sufocat Pamantul de ce lasam in urma noastra 🙁

8. Cumpara alimente produse local. Transportul celorlalte si folosirea de ambalaje corespunzatoare sunt tot atatea cauze de poluare a mediului. Ca sa nu mai vorbim de adaos-urile necesare pentru a le pastra un timp mai indelungat.

Pont: Nutritionistii spun ca acestea sunt si cele mai bogate in resursele de care avem nevoie 😉

9. Cantareste cate resturi generezi prin consum. Separate pe categorii: plasticul, metalul, sticla, hartia reciclate intr-o saptamana si cantarite, arata cifre incredibile. Inmulteste cu 52 si ciferele devin ametitoare. Gandeste-te cum le-ai putea micsora.

10. Evita, pe cat posibil butonul “Print”

earth dayProvocarea LOT Comm&Partners: Daca sa plantezi un copac nu ti-e tocmai la indemana, incearca sa plantezi o floare sau sa ingrijesti una. Ai sa descoperi lucruri minunate. Promitem!

Ne place foarte mult: Greenly Magazine

Pentru ei si pentru tine, inca ceva: Copacul tau de suflet

 

Material inspirat de care2.com

 

Categorii: CSR| Etichete: , | Semn de carte | Urmareste comentariile |