Catena: false reduceri pentru consumatori (Agerpres)

20-24 februarie 2014: cercetare de piata a Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor pentru observarea comportamentului economic al farmaciilor in raport cu consumatorii

Constatare: lantul de farmacii CATENA introduce in bonul fiscal materiale promotionale cu o anumita valoare, acestea fiind evidentiate la final ca o reducere, creand impresia unui economii consistente pentru consumator la achizitionarea medicamentelor. 

bon catenaBrosura ‘O inima sanatoasa iubeste mai mult‘ este distribuita cu titlu gratuit in reteaua farmaciilor CATENA.

Cu toate acestea pe bonul fiscal, materialul promotional apare avand pretul de 5 lei, la care se aplica aceeasi reducere de 5 lei. Mai mult, pentru ca au fost oferite 2 brosuri ‘gratuite’, reducerea finala pentru acestea s-a ridicat la suma de 10 lei. Impreuna cu reducerile acordate pe baza cardului de fidelitate (4,20 lei, reprezentand reducerea reala a pretului la medicamente) a rezultat un total de 14,20 lei in minus, suma prezentata cu litere mari drept ECONOMIE, creandu-se astfel consumatorului falsa impresie a unei reduceri substantiale.

Legea 363/2007 privind practicile comerciale incorecte, prin art. 6, interzice o astfel de practica comerciala inselatoare care contine informatii false sau, in orice situatie, inclusiv in prezentarea generala, induce in eroare sau este susceptibila sa induca in eroare consumatorul mediu, astfel incat, in ambele ipoteze, fie il determina, fie este susceptibila a-l determina pe consumator sa ia o decizie de tranzactionare pe care altfel nu ar fi luat-o.

‘Crearea falsei impresii a consumatorului ca a realizat o economie importanta prin achizitia efectuata, desi in realitate nu este vorba de asa ceva, produsul promotional fiind oferit cu titlu gratuit si fara vreun pret tuturor, este de natura a induce in eroare consumatorul si il poate determina, in viitor, sa revina, in speranta unor reduceri la fel de consistente’, a precizat Domnul Conf.Univ.Dr. Costel Stanciu, presedintele APC Romania.
Pentru mai multe amanunte puteti apela numarul de telefon: 0723.004.407 (Domnul Conf.Univ.Dr. Costel Stanciu, presedinte APC Romania) sau puteti scrie la relatiipublice@apc-romania.ro.

Sursa: Agerpres

Categorii: Industria farma si de sanatate, Stiri | Semn de carte | Urmareste comentariile |