Google investeste in sanatate (Mediafax)

gplusGoogle a infiintat o companie de cercetare in sanatate (imbatranire si problemele asociate), condusa de Arthur Levinson, presedintele companiei americane de biotehnologie Genetech, controlata de grupul elvetian Roche Holding.

Levinson a fost membru in consiliul de administratie al Google in perioada 2005-2009, este in prezent presedintele Apple, membru in boardurile mai multor companii farmaceutice si de biotehnologie si in Consiliul Director al Broad Institute, centru de biomedicina si genetica afiliat universitatilor MIT si Harvard (Bloomberg).

Noua companie, denumita Calico, este un proiect al directorului general al Google Larry Page, care se numara printre investitorii fondatori:

“Bolile si imbatranirea ne afecteaza tuturor familiile. Cu o gandire pe termen lung in ceea ce priveste sanatatea si biotehnologia, cred ca putem imbunatati milioane de vieti”, a afirmat cofondatorul Google in postarea de pe blogul companiei.”

Google investeşte tot mai mult in sectoare de activitatea diferite de cel de baza (IT, publicitate online si servicii pe internet). Fondul de capital de risc al grupului, Google Ventures, a investit deja in mai multe companii din domeniul sanatatii. Printr-o divizie de cercetare, compania este implicata si in dezvoltarea de ochelari computerizati si sisteme de navigatie autonoma pentru automobile.

Tim Cook, directorul general al Apple şi un apropiat al fostului CEO Steve Jobs, este de asemenea citat in postarea de pe blogul Google:

“Pentru prea multi prieteni si membri ai familiilor noastre, viata a fost scurtata sau afectata sever. Arthur Levinson este unul dintre acei nebuni care cred ca lucrurile nu trebuie sa fie asa. Nu exista cineva mai potrivit pentru a conduce aceasta misiune si abia astept sa vad rezultatele”.

Actiunile Google au urcat miercuri la New York cu 1,9%, la 903,32 dolari si afisaza un castig de 28% de la inceputul anului.

[Sursa imagine: plus.google.com]

Categorii: Industria farma si de sanatate, Stiri| Etichete: , | Semn de carte | Urmareste comentariile |