Novartis: exclusivitate cu Regenerex

logo_novartisNovartis a initiat un acord de colaborare in exclusivitate cu Regenerex LLC, companie biofarmaceutica, vizand licenta la nivel global si cercetarea, prin folosirea platformei inovatoare Facilitating Cell Therapy (FCRx) a companiei. Platforma FCRx de celule stem hematopoietice  a permis studierea posibilitatii ca transplantul renal sa induca toleranta imunologica stabila, rezultand in reusita grefei fara  a fi nevoie de tratament cu medicamente imunosupresoare pe viata.

Aceasta colaborare reconfirma angajamentul Novartis in privinta transplantului. In afara de transplant, platforma inovatoare Regenerex prezinta potential curativ pentru multe boli insuficient “explorate” si va fi studiata in privinta eficientei fata de deficiente genetice grave, cum sunt bolile metabolice ereditare si hemoglobinopatiile.

 

“Intrucat domeniul biomedicinei este pe punctul unei noi evolutii, suntem incantati sa anuntam acest acord, care consolideaza pozitia de lider a Novartis in terapia cu celule stem”, a afirmat Dr. Timothy Wright, manager dezvoltare globala, Novartis Pharmaceuticals. “Cu 30 de ani in urma, Novartis a dezvoltat ciclosporina, care a schimbat paradigmele de tratament in cazul transplantului si a ajutat la salvarea a numeroase vieti. Acum, aceasta colaborare, impreuna cu resursele de terapie prin celule stem ale companiei, are potentialul de a transforma inca o data medicina prin inovatie.”  

 

Despre Novartis
Novartis furnizeaza solutii inovative de tratament care raspund nevoilor in crestere ale oamenilor si societatii in general. Avand sediul in Basel, Elvetia, Novartis ofera un portofoliu variat de produse, menite sa rezolve optim aceste nevoi: medicamente inovatoare, produse pentru ingrijirea vederii, medicamente generice la preturi accesibile, vaccinuri preventive si instrumente de diagnostic, OTC-uri si produse pentru uz veterinar. Novartis este singura companie multinationala care detine pozitii de top in aceste domenii. In 2012, volumul net al vanzarilor a fost de 56.7 miliarde $, iar bugetul alocat pentru Cercetare si Dezvoltare la nivel de grup s-a ridicat la aproximativ  9.3 miliarde $. Grupul Novartis este prezent in peste 140 de tari din lume. 

Comunicat de presa Novartis

Categorii: Industria farma si de sanatate, Stiri| Etichete: | Semn de carte | Urmareste comentariile |