Roche “pluseaza” in imunoterapie prin parteneriatul cu Inovio Pharmaceuticals (Reuters)

logo_rocheProducatorul elevetian de medicamente Roche a incheiat un acord exclusiv de licenta la nivel global cu Inovio Pharmaceuticals, pentru dezvoltarea de vaccinuri impotriva cancerului si a hepatitei B.

Potrivit parteneriatului, Roche va plati 10 mil.$ in avans, din totalul de 412.5 mil.$ (incluzand investitiile de dezvoltare si comerciale), pentru a avea acces in exclusivitate la vaccinurile pe baza de ADN, INO-5150 pentru cancerul de prostata si INO-1800 pentru hepatita B, ale Inovio.

Inovio va beneficia, de asemenea, de redevente (procent de “2a cifre”) din vanzarea produselor.

Se manifesta un entuziasm in crestere in jurul unui “nou val” de asa-numite tratamente imunoterapeutice. Acestea activeaza sistemul imunitar impotriva cancerului si este posibil sa transforme unele tipuri de cancer intr-un fel de boli cornice.

In mai, Roche a anuntat rezultate pozitive ale studiilor clinice asupra medicamentului experimental care creste capacitatea sistemului imunitar de a detecta tumorile maligne.

Tehnologia Inovio incearca sa stimuleze sistemul imunitar al organismului sa recunoasca si sa distruga celulele canceroase. Urmareste de asemenea sa ajute sistemul imunitar in tratarea hepatitei B.

Compusii pentru care Roche a primit licenta sunt in prezent in stadiu de dezvoltare pre-clinica.

Roche va avea, de asemenea, acces la tehnologia Inovio de electroportare*.

 

*Electroportare: in cadrul acestui proces organismul viral este introdus in celule prin porii celulari, iar odata ce isi indeplineste rolul de a transforma celula specializata in celula stem, acest organism viral este indepartat, lasand proaspat obtinuta celula stem intacta si sanatoasa.

Categorii: Industria farma si de sanatate, Stiri| Etichete: , | Semn de carte | Urmareste comentariile |