Sanofi si Medtronic se afiliaza pentru tratarea diabetului

SanofiProducatorul de medicamente francez Sanofi a realizat un parteneriat cu producatorul american de dispozitive medicale, Medtronic, in demersul de tratare a diabetului.

Anuntul a fost facut in contextul in care Sanofi incearca sa–si pastreze locul II in lume la nivelul pietei medicamentelor pentru diabet, intrucat celui mai prescris medicament din aceasta categorie, Lantus, ii expira patentul anul viitor.

“…Sanofi va aborda descoperirile tehnologice cu scopul de a gasi solutii de tratament holistic pentru nevoile individuale ale pacientilor”, a declarat Pascale Witz, VP executiv divizii globale si dezvoltare strategica Sanofi.

Parteneriatul, care vizeaza diabetul de tip 2, va aduce la un loc portofoliul de insulina al Sanofi cu dispozitivele pentru pomparea insulinei si monitorizarea nivelului de glucoza Medtronic, accentul fiind pe pacientii care nu-si pot controla nivelul de glucoza, in ciuda folosirii injectiilor cu insulina de mai multe ori pe zi.

Peste 382 milioane bolnavi de diabet in lume

La nivel global, peste 382 milioane de oameni au diabet, potrivit International Diabetes Federation, cei cu diabet de tip 2 – asociat adeseori cu obezitatea, reprezentand intre 90 si 95% dintre ei.

Sanofi and Medtronic au realizat deja un acord la nivel european, privind un sistem ce se implanteaza de eliberare a insulinei, pentru diabetul de tip 1.

Crestere alarmanta a diabetului de tip 2 in lume. Sunt afectate in principal: sistemul nervos si rinichii

Persoanele cu diabet au nivel crescut de glucoza in sange, ceea ce poate duce la afectarea sistemului nervos si a rinichilor. Mortalitatea la nivel mondial pe fondul acestei boli este de peste 5 milioane de persoane / an, supra-alimentarea si lipsa exercitiului fizic ducand la o crestere alarmanta a diabetului de tip 2.

Sanofi se confrunta cu o competitia agresiva din partea liderului pietei de profil, compania Novo Nordisk si a “rivalului apropiat”, Lilly & Co, in afara de producatorii de medicamente generice de mai mici dimensiuni. Lantus, “medicamentul-vedeta pentru tratarea diabetului”, a fost dezvoltat in anii ’90, reprezentand in acest moment aproximativ 1/5 din vanzarile companiei si peste 1/3 din profitul operational.

In prezent, compania dezvolta o versiune imbunatatita, cu actiune prelungita a lui Lantus, Toujeo.

[Sursa: Reuters, Paris]

Categorii: Industria farma si de sanatate, Stiri | Semn de carte | Urmareste comentariile |