Romania din sufletul tau

logo ril info okConsultanta online (juridica, financiara, munca, psihologica etc.) pentru romanii din strainatate; promovare proiecte culturale romanesti in strainatate, produse romanestioferte turistice in Romania, povesti de viata si de succes ale “Romancelor in lume”.

 

Comunicat de presa

 Va asteptam pe romaninlume.info.ro! Roman in Lume se relanseaza, in online,

oferind consultanta gratuita romanilor din diaspora

A inceput in 2001. Din initiativa unor romani, gazduiti de una dintre cele mai primitoare tari europene, Spania, proiectul social independent „Roman in Lume” cucerea in scurt timp diaspora.

Din 1 decembrie, in pas cu vremurile, Roman in Lume devine un raspuns la nevoile romanilor departe de… acasa. Platforma interactiva www.romaninlume.info.ro ofera, gratuit, raspunsuri concrete si rapide la intrebari si probleme de zi cu zi (de natura juridica, financiara, consulara, psihologica etc.), prin echipa sa de specialisti. Cei interesati au la dispozitie formularul de contact sau adresa email dedicata: „Am incercat sa gasim nu doar solutii la solicitarile imigrantilor romani, ci si forma adecvata de a le transmite. Prin acest proiect online, vom structura categoriile de consultanta oferita, iar informatia va fi cat mai accesibila posibil.” www.romaninlume.info.ro se adreseaza tuturor romanilor, inclusiv celor din tara care vor sa stie mai multe despre diaspora sau care se gandesc sa inceapa o noua viata intr-una dintre comunitatile romanesti din strainatate.

In egala masura, “Roman in Lume” dezvolta si proiecte speciale, in demersul de sustinere a produselor romanesti, a tot ceea ce tine de cultura romaneasca si formele in care ajunge la romanii din strainatate – dar nu numai la ei!, prin alti romani, cei mai devotati ambasadori: „Aducem in spijinul firmelor romanesti interesate de exporturi si dezvoltarea pe piete externe, experienta de peste 15 ani in marketing, comunicare a echipei care gestioneaza acest proiect, LOT Comm&Partners. Mizam in continuare pe sustinerea institutiilor din Romania si a autoritatilor romane in strainatate, deoarece sunt multe lucruri pe care le putem face impreuna, atat pentru romanii din afara tarii, cat si pentru ce-i autentic romanesc si merita sa fie vazut bine. Si bine vazut! Multe idei abia asteapta sa prinda viata” (Cristina Lincu, coordonator proiect si Marketing Partner Lot Comm&Partners)

Necesitatea unei astfel de initiative este confirmata de ceea ce s-a realizat sub egida Roman in Lume. Secretul lui, daca exista unul: mult suflet si drag de romani (oriunde ar fi), de romanesc in esenta si autenticul lui, dar mai ales atentia la „vocea cititorilor”, la asteptarile lor:

  • ziarul cu acelasi nume, editat bilunar, in 30.000 de exemplare
  • „vocea” Roman in Lume (din 2003 in eter, dar si online)
  • pagina web bilingva (statisticile in online indicau peste 100 de tari/luna si peste 1,000 vizitatori/zi)
  • numeroase alte initiative culturale: cartea de poezii scrise de romanii din Spania; sprijinul acordat infiintarii uneia dintre primele biblioteci romanesti la Madrid si numeroase evenimente cu „ecou de suflet”, intre care concertele: K1, 3 sud est, Talisman, Compact sau turneele lui Stefan Hrusca.

In aprilie 2008 “Roman in Lume” castiga Premiile Intereconomia pentru cea mai buna publicatie pentru imigranti – sectiunea presa scrisa, iar nivelul atins de proiectele desfasurate in strainatate sub marca“Roman in Lume” a fost atestat, tot in 2008, in baza unui studiu neutru, de catre Guvernul Romaniei – Agentia pentru Strategii Guvernamentale si Metro Media Transilvania.

Impreuna cu partenerii si consultantii nostri, suntem la dispozitia ta. „Roman in Lume” este in continuare alaturi de tine, asa cum se intampla din 2001.

Pentru mai multe informatii:

Cristina Lincu

cristina@lotcomm.ro, M: 0746 08 44 11

Categorii: Ne place, recomandam, sustinem | Semn de carte | Urmareste comentariile |