Google Glass in sali de operatie? Foarte probabil (si curand) “da”!

g glassDupa cum afirma Forbes: “o mana de startup-uri din digital healthcare si cativa chirurgi avangardisti” incearca sa descopere modalitati de a folosi Google Glass in sanatate.

Companiile Philips* si Accenture au facut un urias pas inainte in acest sens. Dupa ce a testat cu succes Google Glass in laborator in privinta imbunatatirii timpului de interventie in cazul operatiilor chirurgicale si eficientei tratarii complicatiilor din timpul procedurilor invazive, Philips lucreaza la o platforma pentru Google Glass in blocul operator.

*Philips detine aproximativ 50% din piata de monitorizare a pacientilor la nivel mondial.

Tehnologia este inca in faza rudimentara comparativ cu inovatia Google; comanda vocala nu permite, de exemplu, activarea interventiilor medicale, insa prin intermediul Google Glass pot fi receptionate semnalele vitale inregistrate de monitoare, inclusiv activitatea inimii, nivelul de oxigen sau tensiunea arteriala. Mai este ceva de lucru la indeplinirea cerintelor de eficacitate si acuratete, dar pasul facut deja este imens.

“Realizarile Accenture si Philips evidentiaza nevoia de a folosi dispozitive portabile in industria medicala, pentru ca acestea ajuta personalul abilitat sa se preocupe mai mult de pacient, fiind permanent conectati la istoricul lor medical. Acest proiect evidentiaza potentialul tehnologiei si a digitalului de a ne usura munca si viata si suntem incantati sa colaboram cu Philips, pentru ca impreuna cu ei putem sa dam sens viziunii noastre”, a spus Paul Daugherty, responsabil de dezvoltarea tehnologiei din cadrul Accenture.

Michael Mancuso, CEO, Patient Care & Clinical Informatics al diviziei Philips Healthcare: “Traim inr-o lume in continua transformare, iar agilitatea si progresul din industriile conexe domeniului in care performam sunt cele mai bune modalitati de a le oferi oamenilor solutii practice, eficiente, care sa le usureze stilul de viata si care sa le consume cat mai putin timp. Acest studiu demonstreaza cum doctorii pot obtine acces la informatii importante in timp util, astfel incat ei pot aloca mai multa atentie pacientului si pot monitoriza cu mai multa exactitate evolutia starii de sanatate a acestuia. Este un prim pas in a demonstra cum tehnologia ne poate ajuta sa ne imbunatatim calitatea vietii”.

Potrivit ziarului Finantistii, cercetarile se vor putea extinde si in alte sectoare:

  • verificarea in timp real, cu ajutorul Google Glass, a semnelor vitale ale pacientilor
  • solicitarea de informatii sau imagini de la alti diagnosticieni din spital
  • observarea pacientului in salonul de reanimare
  • participarea la si sustinerea de conferinte cu alti specialisti
  • inregistrarea operatiilor in scopul de a fi folosite ca modalitate de buna practica in interventii asemanatoare

[Sursa imagine si articol similar: www.finantistii.ro]

Aplicatii practice Google Glass: 

g glass_practical applications

Extra: Infografice Google Glass 🙂

Categorii: Industria farma si de sanatate, Noutati, opinii.. si altele, Stiri | Semn de carte | Urmareste comentariile |