Merck: contraceptivul NuvaRing poate duce la infarct, accident vascular cerebral sau chiar moarte subita, pe fondul formarii de cheaguri de sange

merckCompania Merck & Co., cel de-al doilea producator de medicamente din SUA, are pe rol mii de procese si a acceptat sa plateasca 100 de milioane de dolari celor 3,000 de femei care au actionat compania in instanta, insa a negat ca ar avea vreo vina in cazul victimelor efectelor adverse ale inelului vaginal contraceptiv Nuva Ring.

Cazul campioanei olimpice Erika Langhart, care a decedat in anul 2011 de Ziua Recunostintei in Statele Unite din cauza folosirii acestui contraceptiv, a fost pe larg popularizat si a avut un impact emotional foarte puternic. Megan Henry, o alta sportiva americana de success diagnosticata cu multiple cheaguri de sange cauzate de NuvaRing care i-au pus in pericol viata, este o alta dovada “sentintei” de efecte secundare grave, posibil letale in legatura cu acest produs.

Revenim si pe aceasta cale cu recomandarile:

  • consultati un medic specialist inainte de a opta pentru orice tip de medicament sau dispozitiv medical
  • faceti-va analize in mod periodic
  • atentie la contraceptivele de “noua generatie” (cele cu hormoni sintetici): riscul de cheaguri de sange este de 2x mai MARE decat in cazul celor de generatie mai veche.

 

Surse: corpul-uman.com; imagine: wikipedia.org

Categorii: "Crize de comunicare" si gestionarea lor, Industria farma si de sanatate, Stiri | Semn de carte | Urmareste comentariile |